Blue Flower

Vabimo Vas, da se pridružite Društvu prijateljev botaničnega vrta Univerze v Mariboru. Namen društva je promovirati in podpirati botanični vrt Univerze v Mariboru, in sicer: širiti znanje in izkušnje o vzgoji in vzdrževanju rastlin, širiti zavest o pomembnosti ohranjanja rastlinske raznovrstnosti ter promocija hortikulture. 

Želimo, da bi bilo članstvo v društvu za Vas priložnost, da sodelujete pri organizaciji prireditev v botaničnem vrtu, da z nami delite svoje izkušnje in da Vam obiski botaničnega vrta prinesejo nove ideje ter nova znanja in prijateljstva.

prijatelji 000

 

Vabljeni na Majski sejem rastlin, ki bo letos v soboto, 6. in nedeljo, 7. maja, med 9.00 in 17.00 uro!

Ob tej priložnosti lahko podaljšate letno članarino in si pridobite novo člansko izkaznico, ki velja kot letna karta za ogled botaničnega vrta. Na sejmu bomo vpisovali tudi nove člane!

Program dela 2017

- sodelovanje pri organizaciji prireditev v botaničnem vrtu  - letni koledar

- nabiranje, sušenje in shranjevanje semen ter distribucija

- nabiranje, sušenje in pakiranje zelišč

- priprava fotoarhiva

- organizacija izletov

- sodelovanje pri vzdrževanju vrta

- objave na fb strani društva

- prodaja in promoviranje društva na sejmih

 

Če Vas zanima aktivno sodelovanje v društvu, nas kontaktirajte na elektronski naslov: pTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. 

 

Interesne skupine

Delo v društvu smo razdelili na interesne skupine:

1. Prireditve, izleti, promocija

2. Semena

3. Zelišča

4. Fotoarhiv

5. Delo v vrtu (pomoč pri vzdrževanju vrta)

Interesne skupine bodo delovale glede na odziv članov. Vsaka skupina bo imela svojo kontaktno osebo, ki bo skrbela za obveščanje skupine in organiziranje dela. Če se želite pridružiti kateri od skupin, nas kontaktiranje na spletni naslov: pTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  ali pokličite na 031 310 330 in povezali Vas bomo s kontaktno osebo.